Garageportar

HOME har ett brett sortiment riktat till privatkunder som vill ha energieffektiva, tillförlitliga och säkra produkter. Vi erbjuder garageportar, rulljalusier, fönster och dörrar med många olika färger och designlösningar.

Bland våra produkter hittar du på ett snabbt och effektivt sätt perfekt anpassade och kompatibla lösningar, designade garageportar, ytterdörrar och fönster.

MONTAGE

SNABBT OCH PROFFSIGT

Vår produktionsprocess bygger på de nyaste teknikerna och möjliggör en väldigt snabb leverans. Därför kan vi snabbt vara på plats och monter din måttanpassade garageport.

Service

UNDER KONTROLL

Periodiska besiktningar görs av kvalificerade medarbetare hos KRISPOL återförsäljare. Vi garanterar tillförlitliga produkter, proffsigt bemötande, service och montage på högsta nivå.

Garanti

5 ÅR

Samtliga produkter ur HOME-sortimentet omfattas vid regelbunden service av ett 5-årigt garantisystem. Det är en praktisk lösning som ger trygghet för dig som kund.

Produkterna

ÄR SKRYDDARSYDDA

Behöver du en port med specialmått eller har du lågt i tak. Vi tillverkar efter behov. Kontakta någon av KRISPOL återförsäljare för teknisk support eller ett hembesök.

Garageporten är en av husets viktigaste del

Vi tycker att den skall vara funktionell, robust, säker och anpassad till fasaden. KRISPOL portar uppfyller alla dessa krav.

Vi har ett brett sportiment inom takskjutsportar, slagportar och rulljaluiser.

Garageportar

Portarnas konstruktion ger maximalt utrymme för bilen i garaget och på uppfarten. Valmöjligheterna är så gott som oändliga, något som gör att du kan skapa innovativa och unika lösningar. Våra garageportar kan anpassas till alla typer av garage och uppfarter. De kan även användas för dubbelgarage. Vi tillverkar upp till 5,5 meter breda garagedörrar. Dess höga kvalité av stål ger komfort, säkerhet och bekväm funktion samt perfekt värmeisolering.

VENTE K2 RFS 60

Stålport, helpanel, slät profil, 60 mm

Den mest värmeisolerade gargeporten från KRISPOL. Garageporten har väldigt god isolering tack vare sina isolerade paneler med en ökad tjocklek till 60 mm längs hela höjden, den extra tjocka konstruktionen är genomtänkt i varje liten detalj.

VENTE K2 RC

Stålport, smalpanel, woodgrain

Trästruktur är ett populärt mönster som passar till hus bygga i olika stilar. En av dess fördelar är tåligheten i trästrukturen.

VENTE K2 Rs

Stålport, delpanel, woodgrain

Trästruktur är ett populärt mönster som passar till hus bygga i olika stilar. En av dess fördelar är tåligheten i trästrukturen.

VENTE K2 Rf

Stålport, helpanel, woodgrain

Trästruktur är ett populärt mönster som passar till hus bygga i olika stilar. En av dess fördelar är tåligheten i trästrukturen.

VENTE K2 RM

Stålport, V-profil

V-profiler är ett mönster som ger portar en unik och modern design. Den innovativa formen passar perfekt till de senaste trenderna.

VENTE K2 RA

Stålport, Kassettmönster

Kassettmönster är för de som gillar det charmiga och varma och har ett hus med en traditionell eller lantlig prägel.

En varm port
– panel på 40 eller 60 mm

KRISPOL garageportar består av paneler på 40 mm som är fyllda med polyuretanskum. Vi har tätat garageportarna längs ytterkanten och mellan sektionerna. Formen på den övre kurvan har utformats så att den kan optimalt trycka övre dörrpanelen till portöverstycket. Därför har dessa portar bland de bästa värmeisolerande egenskaperna på marknaden: U= 1,12 [W/m2K] .

För energisparande hus har vi porten VENTE K2 RFS 60 med en extra tjocklek på 60 mm. Den extra varma porten har en dubbeltätning på den nedre sektionen, tätningar mellan sektionerna och en extra tätningslist runt öppningen som jämnar ut köldbrygga mellan väggen och vinklarna. Tack vare detta kan koefficienten U=0,9 [W/m2K]uppnås.

1. Formen på den övre kurvan
2. Varma paneler
3. Tätning med dubbelläpp

Varmt monteringssystem

Det revolutionerande varma K2 RS portmonteringssystemet finns nu på försäljningsställen.

Det ger kunden en förbättring av värmegenomgångskoefficient. Den innovativa lösningen som föreslagits för patentering av KRISPOL består på distansering av en vertikal vinkelhake och en tröskellist med ett axelstöd från väggen. Mellanläggsbrickan är förberedd för montering av den vertikala vinkelhaken och den är försedd med ett uttag för en extra packning. Två packningar förseglar förbindelsen bättre. Det hårda EPS-skummet som används för montering gör att isoleringen kan förbättras med cirka 30% vilket i praktiken ger upp till 20% bättre värmeisolering för hela porten.

Utmärkta portvärmeisoleringsparametrar

Garageport med 40mm panel som normalt erhåller U = 1,09 [W/m2K], har installations parametrar med det täta monteringssystem som liknar dem med en 60mm panel – U = 0,89 [W / m2K]. Porten med en 60mm panel med det täta monteringssystemet för närvarande den tätaste lösningen designad för garaget i en byggnadskropp, vilket gör att U = 0,77 [W/m2K] kan uppnås (beräkningar gäller för en port på 5000 × 2250).

Robust konstruktion

Oavsett hur pass bra en port ser ut utifrån får man inte glömma att den framför allt borde vara robust. Det är alltså värt att kontrollera hur porten ser ut på insidan.

I portarnas mekanismer använder vi lösningar som förstärker porten samt gör det lättare att montera anpassa den till utrymmet i garaget och gör den tillförlitlig och vacker även inifrån.

1. Rostskyddande förzinkning

Portarnas samtliga metalldelar är rostskyddade.

2. Gångjärn i mitten

Varje port har gångjärn i mitten som ytterligare ökar konstruktionens styvhet.

3. Målade beslag

Som en av de få aktörerna på marknaden målar vi sidobeslag i porten med en färg som passar till sektionerna.

Säker vardag

Vi vill förbättra våra produkter genom att integrera lösningar som medför ökad användarsäkerhet och garanterar mekinsk funktionssäkerhet. I varje port monterar vi extra skydd som förhindrar porten från att falla ner vid fjäderbrott.

I vår Portautomatik har vi ett standardskydd som lyfter upp porten ca 10 cm när den stöter på motstånd. Automatiska portar kan även förses med fotoceller som förhindrar portstängning om det finns något hinder i portens rörelseområde. Löprullarna som monteras i alla portar kan förses med ett extra fingerskydd. Även portsektionerna har fått en specialdesignad, säker form.

Fotocell
Säkra paneler

Bekväm hantering

En bekväm port är lätt att hantera, tillförlitlig och tyst. Det är en av dom bästa automatiska styrningar som ger en bra användarkomfort. Mekanismer som används i våra produkter tillverkas av ansedda producenter. De gör att portarna hanteras lätt utan problem samt gör det möjligt att installera porten i varje system för “intelligenta hus” och larmsystem.

Vi monterar kullagrade rullar i våra portar. Vi har även begränsat maximalt antalet kopplingar på ledmekanismerna. Dessa lösningar gör att portens drift är tyst och smidig. Varje port som tillverkas av oss, oavsett dess storlek, kan lätt öppnas med en hand utan någon som helst ansträngning. Detta är tack vare två fjädrar som ger porten en optimal balans.

Lagrade rullar med skyddshölje
Säkra paneler

Rullportar

Rullportar är en konstruktion som gör att porten kan installeras i garagen där vi vill ha så mycket utrymme direkt under taket som möjligt samt i speciella garagen och förvaringsutrymmen.

Porten öppnas lodrätt uppåt och rullar upp till ett skåp som ligger utanför (RGZ) eller inne (RGW) i garaget över garageöppningen.

VENTE RGZ
VENTE RGW

Garagedörrar/Dörrar

Vi har sidodörrar, anpassade efter färgen och tryckmönstret på garageporten och måttanpassar dessa efter önskemål.

Du väljer själv kulör. Det finns även möjligheten att foliera hela eller delar av porten.

Enkeldörrar
Dubbeldörrar